Zašto iskusne domaćice namaču heljdu prije kuhanja: iznenadit ćete se – koristan trik

Kako bi bilo koja vrsta žitarica postala bolja i ukusnija, postoje razni načini.

Važno je učiniti sve da prilog ili kaša budu uspješni.

Mnogo je trikova već izmišljeno u vezi s heljdom. Na primjer, neki kalciniraju žitarice prije kuhanja kako bi postigli idealan okus i konzistenciju, podsjeća kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.

Drugi jednostavno namaču proizvod prije izravnog kuhanja.

Zašto to učiniti?

Mnogi ljudi su navikli na ovu metodu u odnosu na druge vrste žitarica, ali heljda, po njihovom mišljenju, ne treba ovaj pristup. Ovo je greška.

heljda
Fotografija: © Belnovosti

Činjenica je da žitarice sadrže fitinsku kiselinu. Ne utječe na okus kaše, ali ima negativnu osobinu: komponenta čini heljdu manje zdravom. Zbog toga se oni kemijski elementi koji su dio proizvoda ne mogu u potpunosti apsorbirati.

Ali namakanje vam omogućuje da prevladate ovu prepreku.

Proizvod je dovoljno ostaviti u hladnoj vodi nekoliko sati. To će pozitivno utjecati i na okus priloga.

Ranije smo razgovarali o najboljem načinu kuhanja prženih krumpira s lukom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki