Zagreba Lajfhaki

Zašto iskusne domaćice prže heljdu prije kuhanja: kako to učiniti ispravno

Mnogi ljudi prže heljdu prije kuhanja. Zahvaljujući ovoj metodi kuhanja, možete dobiti ukusniju i uravnoteženiju kašu. Kako ga pravilno pržiti? Postoji nekoliko trikova kojih se trebate pridržavati kako biste postigli izvrstan učinak.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako postupiti ispravno u ovom slučaju.

Priprema za prženje

Prije nego počnete pržiti heljdu, morate se pravilno pripremiti. Prvo, trebali biste odabrati visokokvalitetne žitarice i temeljito ih isprati pod tekućom vodom.

Nakon toga, heljdu je potrebno prosušiti kako bi se riješila viška vlage, što će omogućiti ravnomjernije prženje.

Kako pravilno pržiti

Pečenje heljde zahtijeva strpljenje i pažnju na detalje. Treba imati na umu da je glavni cilj postići zlatnu boju i ugodnu aromu, a da se žitarica ne osuši ili prekuha.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste to učinili, najbolje je koristiti tavu s debelim dnom i zagrijati je na srednjoj vatri.

Potrebno je dodati ulja

Dodavanje ulja prilikom prženja heljde ne samo da joj daje bogatiji okus, već pomaže i u sprječavanju lijepljenja zrna za tavu.

Najbolji izbor je nerafinirano ulje, poput maslinovog ili sezamovog. Naravno, u posudi mora biti minimalno ulja.

Kako poboljšati aromu

Da biste heljdi dali poseban okus i miris, tijekom prženja možete dodati razne začine i bilje. Najbolje aromatično bilje uključuje:

1) Ružmarin.

2) Majčina dušica.

3) češnjak.

4) Kurkuma i drugi.

Svaki od ovih sastojaka dat će jelu jedinstveni naglasak okusa. Tijekom prženja možete eksperimentirati, ali nemojte dodavati sol.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti savršene palačinke.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version