Zagreba Lajfhaki

Zašto je heljda prethodno pržena: kuharica je otkrila tajnu – kuhat ćete je samo na ovaj način

Laganim prženjem heljde prije kuhanja možete značajno poboljšati okus jela.

O pravilima prženja heljde govori Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako pravilno pržiti heljdu

Preporuča se pržiti heljdu u velikoj dubljoj tavi.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i pržite uz stalno miješanje dok heljda ne počne pucketati.

Zatim odmah ulijte heljdu u posudu s kipućom vodom i kuhajte dok ne omekša.

Fotografija: © Belnovosti

Treba pribjeći prženju ako želite kao prilog dobiti aromatičnu i mrvičastu heljdu.

Ako želite kuhati kašu s mlijekom, heljdu ne morate pržiti.

Ranije je stručnjak rekao kako napraviti pizzu od krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version