Zagreba Lajfhaki

Zašto kotlete treba napraviti pravokutne: zanimljiv kulinarski trik

U većini slučajeva, kotleti su “pakovi”.

Mnoge domaćice su sigurne da je ovaj oblik najprikladniji za hranu.

Međutim, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekarka četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, savjetuje kuharima amaterima da kotlete naprave pravokutne.

Ovaj oblik ni na koji način ne utječe na okus i konzistenciju jela.

Ali ovaj pristup značajno pojednostavljuje pripremu i skladištenje mljevenog mesa. Osim toga, priprema jela je osjetno brža.

Fotografija: © Belnovosti

Kako pravilno kuhati pravokutne kotlete

Metoda je idealna za štedljive domaćice koje nastoje uštedjeti sve: novac, prostor u zamrzivaču i vrijeme pri pripremi jela.

Unaprijed kupite više mljevenog mesa, pretvorite ga u podlogu za kotlete i stavite u nekoliko plastičnih posuda, potpuno napunite svaku od njih.

Stavite ove posude u odjeljak zamrzivača hladnjaka.

Kada želite kuhati kotlete, izvadite jednu od posuda i iz nje izvadite smrznuto mljeveno meso.

Na stolu će biti veliki blok koji treba izrezati na nekoliko malih pravokutnika. Koristite nazubljeni nož.

Rezultat će biti budući kotleti koje je potrebno uvaljati u brašno i ispeći u tavi.

Naravno, možete pokušati dati hrani drugačiji oblik, ali rezanje smrznutog mljevenog mesa vjerojatno neće uspjeti na bilo koji drugi način.

Zašto mljeveno meso treba skladištiti u posudama, potpuno napuniti te posude? Budući da ovaj pristup pomaže u uštedi prostora u zamrzivaču. Ali “kobasice” od mljevenog mesa “zahtijevaju” više slobodnog prostora.

Prethodno je gurmanima objašnjeno zašto u mljeveno meso za kotlete treba dodati šećer i maslac.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version