Zagreba Lajfhaki

Zašto kruh spremati kuhinjskom kuhačom, a češnjak čajem: 5 kulinarskih trikova za koje malo tko zna

Dosta je stresa i strke u našim svakodnevnim životima – pa čemu stres oko malih svakodnevnih problema?

Da biste uštedjeli vrijeme i živce u svakodnevnim poslovima u kuhinji, poslužite se savjetom stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.

Zobene pahuljice protiv mirisa

Zobene pahuljice su poznate po svojim upijajućim svojstvima, pa ako imate problema s mirisom u hladnjaku, stavite u njega zdjelicu zobenih pahuljica.

Skladištenje kruha

Kako bi pečenje što duže ostalo mekano i ukusno, pokušajte staviti drvenu lopaticu u posudu za kruh. Pomoću drva možete održavati optimalnu razinu vlage unutar posude, a kruh će ostati svjež nešto duže.

Ulje za mljevenje mesa

Ako trebate samljeti žilavo meso s mlinom za meso ili oprema nije dovoljno snažna, podmažite vijak uređaja biljnim uljem – kao rezultat toga, bit će vam lakše i brže prolaziti hranu kroz mlin za meso.

Fotografija: © Belnovosti

Skladištenje češnjaka

Kako se češnjak ne bi pokvario, čuvajte ga u vrećici s dodanom soli i suhim listićima čaja. Ove komponente sprječavaju truljenje i stvaranje plijesni.

Mlijeko za krumpir

Ne želite da vam narezani krumpir potamni? U vodu u kojoj je krumpir dodajte nekoliko žlica mlijeka – tako će oguljeni gomolji ostati svijetli i ukusni do trenutka kuhanja.

Ranije smo vam rekli kako kuhati pilav od tjestenine.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version