Zašto kuhati krumpir prije pečenja ili prženja: ne znaju svi za ovo – korisni trikovi

Uz minimalan trud s naše strane, jela od krumpira mogu ispasti nevjerojatno ukusna i primamljiva.

Najčešće su omiljena jela pomfrit, kao i prženo i pečeno povrće.

Stoga je iznimno važno naučiti besprijekorno kuhati barem tri od ovih jela.

Ipak, postoji jedan univerzalni trik koji će vam pomoći poboljšati kvalitetu jela od krumpira.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Od čega se sastoji

Činjenica je da povrće za pečenje, prženje i izradu pomfrita prvo treba prokuhati. Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, pulpa od povrća uvijek će biti mrvičasta, nježna i ukusna.

Takav se krumpir lako prekriva korom, ostavljajući nevjerojatno nježno meso unutra.

Nema potrebe dugo kuhati povrće.

Ako je riječ o prethodno nasjeckanom krumpiru, tada će biti dovoljno 3-4 minute kuhanja. Važno je zapamtiti da je nakon ovog tretmana izuzetno važno osušiti krumpir.

Nakon toga krećemo s pripremom glavnog jela.

Ranije smo govorili o tome koje tri komponente će boršč učiniti ukusnijim.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki