Uz minimalan trud s naše strane, jela od krumpira mogu ispasti nevjerojatno ukusna i primamljiva.
Najčešće su omiljena jela pomfrit, kao i prženo i pečeno povrće.
Stoga je iznimno važno naučiti besprijekorno kuhati barem tri od ovih jela.
Ipak, postoji jedan univerzalni trik koji će vam pomoći poboljšati kvalitetu jela od krumpira.
Od čega se sastoji
Činjenica je da povrće za pečenje, prženje i izradu pomfrita prvo treba prokuhati. Zahvaljujući ovom jednostavnom triku, pulpa od povrća uvijek će biti mrvičasta, nježna i ukusna.
Takav se krumpir lako prekriva korom, ostavljajući nevjerojatno nježno meso unutra.
Nema potrebe dugo kuhati povrće.
Ako je riječ o prethodno nasjeckanom krumpiru, tada će biti dovoljno 3-4 minute kuhanja. Važno je zapamtiti da je nakon ovog tretmana izuzetno važno osušiti krumpir.
Nakon toga krećemo s pripremom glavnog jela.
Ranije smo govorili o tome koje tri komponente će boršč učiniti ukusnijim.