Zagreba Lajfhaki

Zašto miješati kondenzirano mlijeko s limunovim sokom: bit će tako ukusno – svidjet će vam se

Jeste li ikada dodali limunov sok u kondenzirano mlijeko?

Ovo svakako isprobajte! Nećeš požaliti!

Kisela komponenta uopće neće pokvariti slatkoću.

Naprotiv, pojavit će se zanimljiva nota okusa.

Osim toga, poboljšat će se konzistencija kondenziranog mlijeka: pretvorit će se u idealnu kremu.

Fotografija: © Belnovosti

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o neobičnom kulinarskom triku.

Kako napraviti ukusnu kremu

Prvo iscijedite sok iz jednog limuna.

Procijedite ovu tekućinu kroz sito: pulpa i sjemenke agruma ne smiju završiti u kondenziranom mlijeku.

Dobiveni volumen limunovog soka dovoljan je za jednu staklenku slatkog proizvoda.

Kondenzirano mlijeko prebacite u zdjelu, dodajte kiselu tekućinu i “procesirajte” sadržaj posude mikserom.

Rezultat će biti savršena krema koju karakterizira nevjerojatna nježnost.

Dobro će doći malo kiselosti.

Masa će ispasti nevjerojatno ukusna i savršeno će se slagati s lepinjama, štrucama i kolačićima.

Ranije su gurmanima govorili o aditivu koji džem od jagoda čini vrlo ukusnim.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version