Zagreba Lajfhaki

Zašto morate limun preliti kipućom vodom: uvijek to učinite

Jeste li znali da građani koji su vješti u kulinarstvu limun uvijek prelijevaju kipućom vodom prije upotrebe za pripremu jela i pića?

Potpuno istu stvar čine kada će dodati komadić limuna u čaj.

Zašto pitaš? Odgovorit će kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja iz internetske publikacije BelNovosti.

Prema njezinim riječima, kipuća voda “aktivira” eterična ulja sadržana u limunu.

Iz tog razloga, proizvod “kuhan” u kipućoj vodi ispada mnogo ukusniji i aromatičniji.

Fotografija: © Belnovosti

Ali to nije sve. Postupkom se otklanja gorčina, što je, vjerojatno, poznato mnogima koji redovito konzumiraju limun.

Možda bi vam se isplatilo jednog predstavnika agruma preliti kipućom vodom. Probajte, usporedite, ocijenite.

Ranije smo vam rekli zašto iskusne domaćice dodaju kockicu leda kada kuhaju ciklu za salatu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version