Zašto ne biste trebali zamrzavati hranu u prevelikim porcijama: ovo je greška koju rade mnoge domaćice

U žurbi, neke domaćice često zamrznu veliki komad hrane u zamrzivaču.

Ali, kako je rekla Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, ovo nije najbolja i najprikladnija opcija.

Prvi razlog je taj što ćete prilikom kuhanja morati potrošiti puno više vremena na odmrzavanje.

Osim toga, dio hrane može se vratiti u zamrzivač, što će nedvojbeno negativno utjecati na kvalitetu.

Ako ne planirate kuhati sve odjednom, trebali biste hranu podijeliti na dijelove.

škampi
Fotografija: © Belnovosti

Što se voća i povrća tiče, zgodnije ih je najprije zamrznuti na limu za pečenje ili dasci za rezanje u jednom sloju, a zatim prebaciti u hermetički zatvorenu vrećicu.

Tako će svako voće biti zasebno zamrznuto, a možete uzeti samo potrebnu količinu namirnica u pravo vrijeme.

Na kraju ćemo podijeliti još jedan savjet: prikladno je koristiti posude za led za zamrzavanje tekućina. Na ovaj način možete čuvati juhe, pića, pastu od rajčice i umake u malim obrocima. Nakon što se zamrznu, kocke se mogu prebaciti u vrećicu.

Ranije smo rekli kako su sovjetske domaćice pripremale salatu Mimoza.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki