Mnoge domaćice su sigurne da je voda u kojoj se kuhao krumpir otpad.
Zbog toga se kuhari amateri ove tekućine gotovo uvijek riješe izlijevanjem u sudoper ili WC školjku.
Međutim, ovaj postupak je velika pogreška, naglašava Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Zapravo, krumpirova voda je vrlo dragocjena tekućina.
Može se koristiti kao zgušnjivač ili pojačivač okusa.
Voda od krumpira u juhi
Dodavanje biljne tekućine u juhu koju pripremate jedan je od načina da jelo učinite ukusnijim.
Zahvaljujući ovom dodatku, juha dobiva zanimljive note okusa.
Osim toga, jelo ispada gušće i zdravije.
Voda od krumpira u umaku
Škrob sadržan u krumpirovoj vodi čini ovu tekućinu izvrsnim zgušnjivačem.
Zbog toga mala količina juhe dodana umaku čini konzistenciju tekućeg začina prikladnijom.
Usput, voda od krumpira može postati glavni sastojak.
Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti umak od ove juhe.