Zašto ne možete kuhati sočne mesne okruglice: 3 pogreške – mnogi ih prave

Ćufte su vrlo ukusno jelo od mesa, ali ih je nešto teže pripremiti od kotleta.

Činjenica je da je izuzetno teško održati željeni stupanj sočnosti, a također i osigurati da se poslastica ne raspadne.

U ovom slučaju, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, preporučuje da se riješite glavnih nedostataka.

Što su oni?

Korištenje kotleta

Naravno, pogodan je za izradu kotleta. Ali ćufte će ispasti loše kvalitete, jer mljeveno meso neće biti dovoljno sočno.

Stoga, prilikom pripreme proizvoda, vrijedi koristiti više svinjetine.

mesne okruglice
Fotografija: © Belnovosti

Nepravilno dodavanje riže

Neki ljudi vjeruju da bi riža trebala biti gotovo gotova, ali to je pogreška. Naprotiv, u ovom slučaju on neće “vezati” kotlete.

Žitarice se ne smiju prethodno prati. Također, mnoge domaćice radije kuhaju mesne okruglice sa sirovim žitaricama.

Pomama za jajima

Važno je zapamtiti da će previše jaja učiniti mesne okruglice žilavim. Stoga nema smisla koristiti više od jednog jaja. Također možete uopće ne dodati komponentu, jer riža neće dopustiti da se komponente raspadnu.

Ranije smo govorili o tome koji trikovi osiguravaju sočnost kotleta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki