Zašto ne možete kuhati tanke palačinke: glavne pogreške domaćica su imenovane – provjerite sami

Nije tajna da su najviše cijenjene tanke palačinke koje se tope u ustima i oduševljavaju svojim okusom i nježnom teksturom.

Ako se palačinke pokažu grube, tvrde i debele, onda se jelo ne može nazvati uspješnim.

Stoga je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti na području kuhanja, nazvala glavne pogreške koje domaćice mogu učiniti.

Što su oni?

Pogrešni omjeri šećera

Mnogi ljudi pokušavaju učiniti palačinke slađima, zaboravljajući da to može naškoditi kvaliteti jela. Da, tijesto će ispasti slatko, ali tvrdo i ne osobito ukusno.

Stoga ne uzimajte više od dvije žlice šećera po litri glavnog proizvoda. U ovom slučaju, tijesto ima sve šanse da ispadne kvalitetno i ukusno.

palačinke
Fotografija: © Belnovosti

Netočna količina brašna i kokošjih jaja

Mnogi dodaju brašno točno prema receptu, a onda se čude zašto su palačinke ispale pretvrde. Činjenica je da je bolje sami procijeniti teksturu tijesta. Ako vidite da je ispalo pregusto, onda teško da očekujete tanke i ukusne palačinke.

S jajima također morate promatrati umjerenost. Nedostatak ili višak kokošjih jaja također kvari kvalitetu jela. Za pola litre tijesta uzmite najviše dva jaja.

Mlijeko

Mnogi ljudi vole kuhati palačinke s mlijekom, ali upravo zbog ove komponente kvaliteta jela može biti pokvarena. Stoga je bolje pomiješati ovu komponentu s običnom vodom u jednakim omjerima.

Suptilnosti prženja

Prije svega, odaberite tavu od lijevanog željeza odgovarajućeg promjera ili koristite aparat za palačinke. Samo se ove dvije opcije smatraju vrijednima.

Važno je prvo zagrijati posuđe pa tek onda pržiti.

Ranije smo razgovarali o tome koje tajne možete koristiti kako biste heljdu učinili originalnijom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki