Zagreba Lajfhaki

Zašto neki kuhari u pire dodaju senf i jabuke: iznenadit ćete se

Svaka domaćica želi svoj pire učiniti nezaboravnim, ukusnim i kvalitetnim.

Stoga postoji prilično velik broj preporuka u vezi s ovim jednostavnim jelom.

Ali ponekad mogućnosti kuhanja mogu iznenaditi čak i iskusnu domaćicu, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije BelNovosti.

Zašto neki kuhari u pire dodaju senf i jabuke?

Vjeruje se da ovaj recept pripada francuskoj kuhinji, koja je poznata po neočekivanim rješenjima i sofisticiranosti.

Stoga će ovaj recept iznenaditi, možda, sve.

Fotografija: © Belnovosti

Morat ćete uzeti krumpir i jabuke u jednakim dijelovima. Jabuke i krumpir moraju biti potpuno oguljeni i očišćeni od sjemenki.

Nakon toga, radi lakšeg kuhanja, hranu je potrebno nasjeckati na kockice i poslati kuhati. To obično traje od 10 do 15 minuta, ali ipak je bolje provjeriti spremnost proizvoda.

Zatim uklonite vodu i ostavite posudu s poklopcem na štednjaku uz isključenu vatru pet minuta. To će omogućiti uklanjanje viška vlage, ako ga ima.

Dodajte maslac, Dijon senf i malo muškatnog oraščića. Promiješajte i poslužite.

Svi će biti iznenađeni rezultatom.

Ranije smo govorili o tome zašto neki kuhari dodaju šećer i cimet u mljevene kotlete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version