Zašto odmotati štapiće od rakova: od ovih “lišća” možete napraviti kulinarsko remek-djelo

Mnogi štapići od rakova odmotavaju se brzo i jednostavno.

Rezultat su “lišće” od kojeg možete napraviti… mali kolač.

Naravno, ne govorimo o slastičarskom proizvodu, već o slanoj lisnatoj salati.

Jelo izgleda neobično, pa će iznenaditi vašu obitelj i goste.

Osim toga, jelo je nevjerojatno ukusno: mnogo je ukusnije od bilo koje druge salate od rakova.

štapići od rakova
Fotografija: © Belnovosti

Recept za neobično jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Recept za kolač od štapića od rakova

Prvo je potrebno tvrdo skuhati tri jaja.

Zatim ih je potrebno podijeliti na bjelanjke i žumanjke. Oba dijela proizvoda moraju se zdrobiti pomoću ribeža (koristite stranu s malim rupama).

Žumanjci se moraju pomiješati s 250 grama ribanog sira. U dobivenu masu morate dodati malo nasjeckanog češnjaka. Kao dresing upotrijebite par žlica majoneze.

Zatim biste trebali razmotati sve štapiće od rakova iz pakiranja.

Uzmite prvi list, premažite ga malo paste od jaja-sira-češnjaka, na vrh stavite drugi list.

Ponavljajte ove korake dok vam ne ponestane nezamotanih štapića od rakova. Gornji sloj bi trebao biti pasta.

Pripremljenu “kolač” pospite prethodno nasjeckanim žumanjkom.

Jelo je spremno. Njime će se oduševiti i najizbirljiviji gurman.

Ranije je stručnjak govorio o super-brzoj metodi pripreme Oliviera.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki