Zagreba Lajfhaki

Zašto pita nije pečena: glavni razlozi problema – napomena domaćicama

Domaće pecivo uvijek je dobra opcija za poslasticu koja će krasiti stol kad gosti stignu.

Ali događa se da se pite ne peku uvijek unutra. Obično postoji nekoliko razloga.

Na primjer, mnogi ljudi počinju peći desert na visokim temperaturama. Ne bi trebao to raditi. Najbolje je postupno povećavati temperaturu pećnice kako bi se tijesto polako i ravnomjerno peklo.

Drugi popularan razlog je odstupanje od recepta tijekom procesa kuhanja. U ovom slučaju govorimo o situacijama kada je dodano previše nekih sastojaka. Ovdje ćete morati povećati vrijeme pečenja jela.

Fotografija: © Belnovosti

Ponekad se kolač možda neće ispeći iznutra zbog pećnice ako ne radi kako bi trebala. Stoga je važno razmotriti mogućnosti vaše opreme prije nego počnete pripremati poslastice u pećnici.

Kako spasiti sirovu pitu

Ako pečenja nisu dobro pečena, samo ih vratite u pećnicu.

U tom slučaju preporučljivo je prekriti ga folijom kako bi se unutra zadržala visoka temperatura.

Prvo morate kuhati na niskoj temperaturi (160 stupnjeva).

Ako nema folije, možete staviti posudu s vodom na donju policu i namazati pečenje mlijekom.

Za 15 minuta poslastica će biti gotova.

Ranije smo podijelili recept za izradu najjednostavnije pite.

Exit mobile version