Zašto pržiti limun u tavi: ovo je prva faza pripreme ukusnog jela

Zamislimo situaciju: domaćica je narezala limun na kriške i poslala ih u zagrijanu tavu.

Što je ovo – besmislena radnja ili početak pripreme nečeg ukusnog?

Ispostavilo se da je druga opcija točna.

Prženi limuni jedan su od sastojaka vrlo ukusne pite.

Recept za ovo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

limunovi
Fotografija: © Belnovosti

Kako napraviti ukusnu pitu od limuna

Prvo, citrusno voće mora biti potopljeno hladnom vodom, a zatim kipućom vodom.

“Obrađen” i malo ohlađen limun treba narezati na kriške.

Zatim morate pripremiti tavu: u nju uliti pola čaše vode, u tekućinu dodati 100 grama granuliranog šećera i staviti tavu na plamenik koji je uključen.

Čim se pojavi gust sirup, u tavu stavite prethodno pripremljene kriške limuna. Potonje je potrebno pržiti s obje strane.

Sljedeći korak je priprema tijesta. Trebao bi se sastojati od sljedećih komponenti: granulirani šećer (100 grama), omekšali maslac (90 grama), sirova jaja (3 komada), brašno (140 grama), prašak za pecivo (1 žličica)

Prvo sjedinite prva dva sastojka, “procesirajte” ih mikserom, a zatim dodajte sve ostale gore navedene proizvode.

Nakon temeljitog miješanja dobit ćete tijesto. Potrebno ga je izliti u posudu za pečenje na čijem su dnu već prethodno poprženi komadići limuna.

Jelo treba peći u pećnici 45 minuta. Temperatura bi trebala biti 180 stupnjeva.

Prije su gurmanima govorili kako kuhati kajganu na seoski način.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki