Zagreba Lajfhaki

Zašto pržiti proso prije kuhanja: može se samo zavidjeti na domišljatosti nekih domaćica

Vjerojatno nema potrebe podsjećati da je žitarice prije kuhanja potrebno oprati.

Ali takva obrada nije dovoljna za proso, kaže stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arhipova.

U protivnom treba biti spreman da će jelo biti gorko.

Što učiniti s prosom da ne bude gorak

Prvi način je da proso prelijete kipućom vodom i ostavite tako nekoliko minuta.

Ali postoji još jedna, jednako jednostavna i učinkovita metoda – prženje u tavi.

Fotografija: © Belnovosti

Njegova prednost je što pržene žitarice ispadaju mnogo ukusnije.

Dakle, ako se odlučite isprobati ovu opciju, proso najprije proređajte kako biste odstranili sve ostatke koji su slučajno upali u njega, a zatim ga istresite u suhu tavu i uz neprestano miješanje držite na vrućoj površini 3-5 minuta. minuta.

Ranije smo vam rekli kako napraviti paštetu od konzerviranog graha.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version