Mnogima se može dogoditi da se prva jela brzo pokvare.
Problem je posebno hitan u toploj sezoni.
Zbog visoke temperature rok trajanja jela osjetno se smanjuje, a zbog učinjenih pogrešaka vjerojatnost kvarenja juhe je vrlo velika.
Stoga je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti o kulinarskim pitanjima, otkrila glavne nedostatke domaćica.
Što su oni?
Zelenilo
Svi znaju da je zelje univerzalna komponenta za svaku juhu, jer je samo čini ukusnijom i zdravijom.
Međutim, ne vole ga svi kuhati: okus i miris postaju manje svijetli. Stoga mnogi ljudi stavljaju zelje u tavu bez toplinske obrade.
U tom slučaju, juha će se brzo pokvariti. Stoga je vrijedno uvesti zelje u tanjur, a ne u tavu.
Češnjak ili sok od limuna
Ovi proizvodi imaju antibakterijski učinak, ali u slučaju prvih jela situacija je drugačija. Ako ih dodate u juhu na samom kraju, to može dovesti do neugodnih rezultata: jelo će se pokvariti.
Stoga ih je također vrijedno uvesti izravno u tanjur.