Zagreba Lajfhaki

Zašto se kotleti raspadaju: navedeni su glavni razlozi

Nitko ne bi želio da se kotleti počnu raspadati tijekom prženja.

To znači da je jelo definitivno promašaj.

Stoga je vrijedno jasno identificirati pogreške zbog kojih bi se mogla dogoditi ova neugodna situacija, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja online izdanja BelNovosti.

Što su oni?

Kvaliteta mljevenog mesa

Važno je zapamtiti da će kvaliteta kotleta u cjelini uvelike ovisiti o ovom faktoru. Od suhog mljevenog mesa nećete napraviti jelo – kotleti će se raspasti.

Ali tekuće mljeveno meso neće moći zadržati svoj oblik.

Fotografija: © Belnovosti

Stoga pokušajte održati ravnotežu.

Dimenzije

Mnogi ljudi žele da kotleti zadive svojom “velikodušnom” veličinom, pa ih pokušavaju učiniti većima. Kao rezultat toga, jelo nije prženo i vrlo loše drži oblik.

Stoga je vrijedno napraviti kotlete standardne veličine.

Komponente ljepila

Bez njihove upotrebe, naravno, ne možete stići nigdje. Odaberite sami što možete koristiti. Možete birati krumpir, zobene pahuljice, griz ili jaja.

Prethodno smo pričali o tome kako napraviti paštetu od graha iz konzerve.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version