Zašto se Olivier pretvorio u kašu: imenovana je kobna pogreška domaćica

Svatko ima ideju o tome kako izgleda visokokvalitetni Olivier.

Salata ne samo da ima odličan okus, već ima i pristojnu teksturu.

No neke domaćice umjesto kvalitetne salate na kraju dobiju kašu. Kako se ispostavilo, razlog je bila jedna kobna pogreška, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, stručnjakinja u području kulinarstva i kuhanja.

O kakvoj vrsti kvara govorimo?

Ne zaboravite da je jedna od glavnih komponenti klasične Olivier salate krumpir. Daje jelu “težinu”, gustu teksturu i savršeno ističe ostale komponente.

Stoga je odabir proizvoda iznimno važan.

Olivie
Fotografija: © Belnovosti

Ako je krumpir prekuhan, salata neće uspjeti: tekstura krumpira pretvorit će jelo u kašu. Stoga je vrijedno odabrati sorte krumpira koje mogu zadržati svoj oblik.

Ali kuhane varijante su jako dobre za piree.

Također je vrijedno zapamtiti da Olivier također trebate začiniti samo prije posluživanja: inače će komponente postati mekane. Zbog toga također postoji veliki rizik od kvarenja salate, pretvarajući je u kašu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki