Zašto se soda dodavala u čaj u sovjetsko vrijeme? Iznenadit ćete se

Danas u svakoj trgovini ima toliko čaja da se jednostavno vrti u glavi.

Ponekad je gotovo nemoguće pronaći čaj bez posebnih dodataka: nude nam se pića s aromom bilja, bobica i voća.

Ali u sovjetsko doba takav luksuz nije bio zapažen, prisjeća se kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje mrežne publikacije BelNovosti.

Stoga od nekih ljudi možete čuti zanimljivu činjenicu koja izaziva iznenađenje. Stvar je u tome što su kuhari dodavali sodu kad su pripremali čaj.

Koja je svrha ovoga?

Važno je zapamtiti da je u određenim vremenskim razdobljima čaj bio rijetka roba i nije bio dostupan svima. No, možete ga probati u kantini, kafiću ili dok putujete vlakom.

soda
Fotografija: © Belnovosti

Kako bi uštedjeli novac, kuhari su uveli gazirani sok. Zahvaljujući tome, čaj postaje jači i ukusniji.

Postoji mišljenje da će takva neobična metoda “reanimirati” lišće čaja čak i ako ga želite skuhati nekoliko puta.

Okus pića ne postaje gori: naprotiv, vjeruje se da čaj ispada ukusniji i svjetliji.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki