Kod pripreme juhe mnogi kuhari koriste jedan vrlo zanimljiv dodatak.
Riječ je o masi koja sadrži dva proizvoda: pšenično brašno i maslac.
Zahvaljujući mješavini ulja i brašna, juha dobiva idealnu konzistenciju i svjetliji okus.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o zanimljivom kulinarskom triku.
Kako pravilno pripremiti smjesu maslac-brašno
Uzmite malu, ali dovoljno duboku posudu i u nju stavite jednu žlicu omekšalog maslaca.
Tamo pošaljite istu količinu brašna.
Sadržaj posude dobro promiješajte i dobivenu masu prelijte hladnom juhom (dovoljno je 4 žlice)
Smjesa se mora ponovno miješati dok se grudice potpuno ne uklone.
Dobivenu tekućinu treba uliti u juhu koja se priprema. To treba učiniti otprilike četvrt sata prije kraja kuhanja.
Što će aditiv učiniti juhi?
Zahvaljujući maslacu i brašnu, jelo će postati puno gušće i zadovoljavajuće.
Osim toga, juha će ispasti vrlo ukusna.
Važna točka: nema potrebe dodavati mješavinu ulja i brašna u prvo jelo koje sadrži žitarice i tjesteninu.
Ali upotreba ovog aditiva pri pripremi bilo koje druge juhe je dobrodošla.