Zagreba Lajfhaki

Zašto u juhu dodati mješavinu brašna i maslaca: ovako ispada jelo – napomena za gurmane

Kod pripreme juhe mnogi kuhari koriste jedan vrlo zanimljiv dodatak.

Riječ je o masi koja sadrži dva proizvoda: pšenično brašno i maslac.

Zahvaljujući mješavini ulja i brašna, juha dobiva idealnu konzistenciju i svjetliji okus.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o zanimljivom kulinarskom triku.

Kako pravilno pripremiti smjesu maslac-brašno

Uzmite malu, ali dovoljno duboku posudu i u nju stavite jednu žlicu omekšalog maslaca.

Fotografija: © Belnovosti

Tamo pošaljite istu količinu brašna.

Sadržaj posude dobro promiješajte i dobivenu masu prelijte hladnom juhom (dovoljno je 4 žlice)

Smjesa se mora ponovno miješati dok se grudice potpuno ne uklone.

Dobivenu tekućinu treba uliti u juhu koja se priprema. To treba učiniti otprilike četvrt sata prije kraja kuhanja.

Što će aditiv učiniti juhi?

Zahvaljujući maslacu i brašnu, jelo će postati puno gušće i zadovoljavajuće.

Osim toga, juha će ispasti vrlo ukusna.

Važna točka: nema potrebe dodavati mješavinu ulja i brašna u prvo jelo koje sadrži žitarice i tjesteninu.

Ali upotreba ovog aditiva pri pripremi bilo koje druge juhe je dobrodošla.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version