Kada rade s mljevenim kotletima, neki kuhari koriste plastičnu bocu.
Ovu metodu vrijedi usvojiti mnoge domaćice, jer vam spremnik omogućuje da dobijete kotlete nestandardnog oblika.
Dakle, umjesto klasičnih “perilica”, dobivate zanimljive i ukusne “kobasice”.
Drugim riječima, standardni kotleti pretvaraju se u jelo svečanog izgleda.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o neobičnoj metodi pripreme kotleta.
Kako kuhati kotlete pomoću plastične boce
Morate uzeti plastičnu bocu, odrezati dno i napuniti spremnik pripremljenim mljevenim mesom.
Zatim morate ukloniti poklopac i početi pritiskati podlogu kotleta.
Kao rezultat toga, sirovi kotleti nepravilnog oblika počet će padati s vrata na tanjure.
Naravno, takve se “kobasice” mogu oblikovati ručno. Međutim, boca vam omogućuje da to učinite mnogo brže. Osim toga, oblik kotleta će biti ispravniji.
Pripremljene komade treba poslati u tavu.
Po želji, jelo se ne može samo pržiti, već i pirjati u umaku s povrćem.
Ranije je stručnjak podijelio tajne ukusnih pilećih kotleta s gurmanima.