Zagreba Lajfhaki

Zašto vam je potrebna plastična boca kada pripremate kotlete: zanimljiv kulinarski trik – svidjet će se mnogim domaćicama

Kada rade s mljevenim kotletima, neki kuhari koriste plastičnu bocu.

Ovu metodu vrijedi usvojiti mnoge domaćice, jer vam spremnik omogućuje da dobijete kotlete nestandardnog oblika.

Dakle, umjesto klasičnih “perilica”, dobivate zanimljive i ukusne “kobasice”.

Drugim riječima, standardni kotleti pretvaraju se u jelo svečanog izgleda.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o neobičnoj metodi pripreme kotleta.

Fotografija: © Belnovosti

Kako kuhati kotlete pomoću plastične boce

Morate uzeti plastičnu bocu, odrezati dno i napuniti spremnik pripremljenim mljevenim mesom.

Zatim morate ukloniti poklopac i početi pritiskati podlogu kotleta.

Kao rezultat toga, sirovi kotleti nepravilnog oblika počet će padati s vrata na tanjure.

Naravno, takve se “kobasice” mogu oblikovati ručno. Međutim, boca vam omogućuje da to učinite mnogo brže. Osim toga, oblik kotleta će biti ispravniji.

Pripremljene komade treba poslati u tavu.

Po želji, jelo se ne može samo pržiti, već i pirjati u umaku s povrćem.

Ranije je stručnjak podijelio tajne ukusnih pilećih kotleta s gurmanima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version