Za sve ljubitelje jela nudimo zanimljivu ideju za zimnicu. Kesteni su također odličan izvor vlakana te stimuliraju rad crijeva i probavnog trakta.
Sastojci za krem juhu od kestena:
200 g kestena
2 mrkve
1 režanj češnjaka
1 luk
1 žličica paprika
1 žličica bijeli papar
kocka povrtne juhe
Pogledajte više:
Način pripreme:
Filetirane kestene pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220ºC dok ne počnu pucati. U tepsiju ulijte malo vode, toliko da pokrije površinu. Ovako pripremljene kestene lako ćete oguliti.
Oguljene kestene odvojiti. U tavi popržite luk dok ne postane proziran pa dodajte oguljenu mrkvu narezanu na kockice i kestene. Ulijte juhu. Kuhajte dok mrkva ne omekša. U juhu dodajte češnjak popržen na maslinovom ulju, pa smjesu propasirajte.