Znane domaćice ne bacaju nijednu strelicu češnjaka: evo što rade s njima

Želite li što duže sačuvati aromu i blagotvorna svojstva češnjaka, pokušajte napraviti pastu od češnjaka.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, podijelila je recept za pripravak koji bi bio izvrstan dodatak raznim jelima.

Prema uputama za kuhanje trebat će vam:

  • 1 kg strelica češnjaka;
  • 4 žlice šećera;
  • 2 žlice soli;
  • 1 žlica soka od limuna;
  • 100 g biljnog ulja.

Prije početka kuhanja temeljito isperite strelice češnjaka i ostavite da se malo osuše. Zatim ih mljevenjem za meso ili blenderom sameljite u pastu.

Dodajte šećer, sol, biljno ulje i sok od limuna – posljednja komponenta je potrebna ne toliko zbog okusa, koliko zbog očuvanja bogate zelene boje paste.

Češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Sve sastojke dobro izmiješajte i ostavite tijesto da se namače 20 minuta.

Zatim ga stavite u prethodno sterilizirane staklenke i dobro zatvorite poklopce.

Ovaj aditiv izgleda organski u umacima, salatama, prvim i drugim jelima. Treba ga čuvati u hladnjaku, gdje će zadržati svoju kvalitetu 2-3 mjeseca.

Želite li i zimi uživati ​​u okusu paste od češnjaka, zamrznite je tako da je stavite u kalupe za led.

Prethodno smo pričali o tajnama savršene kajgane.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki