3 proizvoda na koje treba pripaziti

Kada je riječ o dugovječnosti, znanstvenici savjetuju da obratite pozornost kako na način života općenito, tako i na prehranu. Otkrili su da ako su govedina, piletina i mliječni proizvodi dio svakodnevne prehrane, to bi moglo skratiti život. Ova hrana nepovoljno utječe na životni vijek.

Do ovog su zaključka došli znanstvenici s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Pennsylvania. Prema studiji, potencijalna opasnost leži u tome što govedina, piletina i mliječni proizvodi sadrže aminokiseline koje sadrže sumpor, čija uporaba u velikim količinama povećava rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti i može biti fatalna.

Tri namirnice štite od opasne visceralne masnoće na trbuhu

Tijekom rada znanstvenici su analizirali zdravstvene podatke više od 120.000 sudionika i otkrili da oni koji su konzumirali aminokiseline koje sadrže sumpor dvostruko više od “razumnih vrijednosti” povećavaju rizik od srčanih i krvožilnih problema za 12 posto, a rizik rane smrti od ovih stanja – za 28 posto. Također su otkrili da većina ovih aminokiselina dolazi iz govedine, piletine i mliječnih proizvoda.

Ali nutricionistica Lisa Young napomenula je da rezultati istraživanja ne ukazuju na potpuno isključivanje takvih proizvoda iz prehrane.

“Važno je usredotočiti se ne samo na ove aminokiseline, već i na stvaranje zdravih obrazaca prehrane općenito”, istaknula je. Prema liječniku, studija pokazuje da prehrana zdrava za srce treba uključivati ​​više voća i povrća te biljnih proteina, koji se nalaze u grahu i orašastim plodovima.Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki