Češnjak je nevjerojatno zdravo začinsko povrće.
Proizvod je izvor značajnog broja važnih spojeva (vitamini, alicin itd.) i elemenata u tragovima (kalcij, kalij, selen, sumpor, jod itd.)
Dakle, umjerena konzumacija češnjaka ima pozitivan učinak na organizam.
Ali ključna riječ je “umjereno”. Ako osoba pojede previše gore navedenog začinjenog povrća, tada se mogu pojaviti ne najugodnije posljedice.
Postoji nekoliko tipova ljudi za koje je pretjerana konzumacija češnjaka posebno opasna.
Takvim je ljudima preporučljivo, ako ne potpuno napustiti začinjeno povrće, onda barem smanjiti konzumaciju ovog proizvoda.
Osobe s određenim bolestima
Ako jedete previše češnjaka, možete imati problema s probavom.
Stoga osobe s bolestima gastrointestinalnog trakta ne bi trebale pretjerivati s ovim povrćem.
Bolesti srca i krvožilnog sustava još su jedan jasan razlog za izbjegavanje pretjerane konzumacije češnjaka.
Alergičari
Naravno, prisutnost alergije na češnjak ukazuje na poželjnost izbjegavanja ovog proizvoda.
Ljudi s prekomjernom težinom
Sam češnjak nije jako kaloričan. Međutim, proizvod povećava apetit. Postoji rizik od prejedanja.
Zbog toga češnjak nije sasvim prikladan za osobe koje žele smršaviti.
Ranije je nazvana bobica koju bi trebali konzumirati stariji ljudi.