Zagreba Lajfhaki

5 namirnica koje biste trebali jesti nakon 50

Promijenio svoje šesto desetljeće? Određene namirnice svakako uvrstite u prehranu!

Takva hrana koristi svima: djeci, omladini i zrelim ljudima.

No nakon što osoba navrši 50 godina, ovi proizvodi postaju posebno važni.

Dakle, koja bi hrana trebala biti u prehrani nekoga tko je nedavno ili dugo proslavio 50. rođendan?

rajčice

Rajčice su izvor tvari koje pozitivno utječu na stanje kože.

Fotografija: © Belnovosti

A to je vrlo važno za starije ljude.

sjemenke

Volite li suncokretove sjemenke? To je jako dobro!

Ni u kojem slučaju nemojte odustati od ove prehrambene navike nakon što prijeđete dobni prag od 50 godina.

Činjenica je da su sjemenke izvor vitamina koji pozitivno djeluju na kožu i usporavaju proces starenja.

Istina, trebali biste se odreći navike grickanja ljuske sjemenki: sjetite se stanja zubne cakline.

Svježi sir

Mnogi stariji ljudi vrlo brzo gube mišićnu masu.

Negativan proces možete usporiti jedući svježi sir: on je dobar izvor proteina.

jaja

Još jedan zdrav izvor proteina su kokošja jaja.

Osim toga, ovaj proizvod ima pozitivan učinak na rad mozga.

Ali preporučljivo je kuhati, a ne pržiti jaja.

Suhe šljive

Ljubitelji ovog sušenog voća mogu biti sretni: proizvod je važan za zdravlje kostiju.

Naglasimo: svi navedeni proizvodi korisni su u umjerenoj konzumaciji. Ne smiju se jesti prečesto niti u velikim količinama.

I podsjećamo vas: prije bilo kakvih naglih promjena u prehrani trebate se posavjetovati s liječnikom.

Ranije su navedeni znakovi da će osoba živjeti dugo.

Exit mobile version