Domaće kokice bez dodanog šećera, ulja i aroma odlična su superhrana, tvrde nutricionisti. Liječnici se slažu da kokice pomažu u poboljšanju zdravlja gastrointestinalnog trakta, kardiovaskularnog sustava i kože.
Sorte kukuruza od kojih se prave kokice sadrže vitamine B skupine, željezo, cink, bakar, kalij, magnezij, fosfor, mangan i polifenolne antioksidanse. Svi ti elementi pomažu smanjiti rizik od srčanih bolesti, kažu stručnjaci.
Liječnik je rekao da jedemo voće prije ili poslije jela da ne uništimo želudac
Obraćaju pozornost na to da su kokice koje kupujemo prije ulaska u kino napravljene s maslacem i aromama. Dramatično povećavaju razinu kolesterola: mala kanta takve delicije sadrži oko 600 kalorija. “A ovo više nije bezazlena grickalica, već prava bomba koja dovodi do debljanja i posljedično povećava rizike od raznih bolesti.
Pretjerano slane kokice remete ravnotežu vode u tijelu i izazivaju pojavu celulita.
Provjerite sve novosti na Actualno.com
Više od ZDRAVE:
Sok od cikle – za što je koristan i kako ga pravilno piti
Smršavite nakon 40: 7 savjeta koji djeluju
Koje je najbolje vrijeme za doručak i večeru
Nutricionisti: 5 lukavih znakova da imate inzulinsku rezistenciju
Visoki krvni tlak i kućna medicina – 10+ trikova za hitne slučajeve
Doktor: Ovo piće može zaustaviti demenciju
Doktor: 6 razloga zašto piti kavu s ovim začinom
Dolaze li ovaj tjedan magnetske oluje? Saznajte kako ih provjeriti i zašto se zbog njih osjećate tako loše
Liječnik: 5 čimbenika koji štete zdravlju debelog crijeva
Svi ovo jedemo za večeru, ali ova hrana dovodi do nesanice i povećanog stresa