Riba je bitan dio zdrave i uravnotežene prehrane. No unatoč prednostima njegove konzumacije, može biti i štetna.
Nutricionistica Alexandra Novikova dijeli koja je riba najštetnija. Njegova konzumacija može uzrokovati trovanje.
Ova riba je tajna dugovječnosti – štiti mozak, zglobove i srce
Koja je najopasnija riba?
“Što je ova riba veća, to više nakuplja metala kao što su živa, olovo, arsen, kadmij. Posebno su opasni predatori koji jedu sitnu ribu. To su, primjerice, velikooka tuna, marlin, kraljevska skuša, morski pas, sabljarka. Sadrže rekordne količine žive“, kaže nutricionistica.
Osim toga, stručnjak je primijetio da postoje i opasne vrste riba kao što su pangasius i tilapia.
Učinite to s ribom prije prženja i zaboravit ćete na loš miris kod kuće
Ove ribe žive u prljavim vodama, hrane se otpadom i osim teških metala nakupljaju toksine, upozorava dr. Novikova.
Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!