Doktor: Ovu ribu NE treba jesti više od 3 puta godišnje

Stručnjakinja je nepokolebljiva kako je tuna namirnica s kojom se ne smije pretjerivati ​​i njezinu konzumaciju treba svesti na minimum čak i kod potpuno zdravih ljudi. Čak iu konzerviranom obliku sadrži živu koju je teško ukloniti iz organizma.

Specijalist također ukazuje na nekoliko drugih namirnica čiju bi konzumaciju trebalo svesti na minimum. Također uključuju sve proizvode s ugljikohidratima. Posebno su štetni brzi ugljikohidrati, jer je ljudsko tijelo prilagođeno apsorbirati sporo probavljive ugljikohidrate.

“Ljudi često pretjeruju s jednostavnim ugljikohidratima koji vrlo brzo ulaze u organizam. To su slatkiši, tjestenina, sokovi s dodatkom šećera”, kaže doktorica.

Doktor: Ova jeftina riba najkorisnija je za mozak

Također ne preporučuje konzumaciju prerađenog crvenog mesa. U ovom slučaju je riječ o industrijski prerađenom mesu u obliku kobasica, kobasica i sl. Ovi proizvodi povezani su s većim rizikom od raka debelog crijeva. Mogu se jesti dva ili tri puta godišnje, ali ne stalno.

“Što više ljudi konzumira ovu hranu, veća je vjerojatnost da će razviti rak rektuma. To se također odnosi na masnoće životinjskog podrijetla, posebice svinjske. Njihova konzumacija može dovesti do pretilosti. – Svinjetina općenito nije najbolje meso za čovjeka jer sadrži masnoće koje se vrlo brzo probavljaju, a uz to je i kalorično – kaže liječnica.

Kao što je Andrey Kondrakhin primijetio, bolje je jesti samo kuhano crveno meso, tada nećete naštetiti svom zdravlju. Još jedna sigurna opcija toplinske obrade je pirjanje.

Prema njegovim riječima, samo prirodni neprerađeni proizvodi (povrće, voće) i neke vrste mesa ne štete zdravlju: perad, kunić, riba, govedina. Proizvodi prisutni u ovom kratkom popisu mogu se uvjetno klasificirati kao “dobri”. Sve ostalo što osoba jede je u različitoj mjeri “loša” hrana.

Više: Doktor: Ova jeftina riba je 15 puta korisnija od lososa

“Sve što preradimo uz dodatak soli dovodi do zasićenja organizma natrijem. Višak ovog elementa, pak, dovodi do povećanja krvnog tlaka, jer tijelo počinje zadržavati vodu. Što više tekućine cirkulira u tijelu, veći je porast krvnog tlaka. Osim toga, sama sol (natrij) ima tendenciju taloženja u tkivima i može uzrokovati urolitijazu.

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki