Zagreba Lajfhaki

Doktori su nam rekli koju hranu treba jesti odmah nakon kuhanja

Neki se proizvodi ne mogu pohraniti dulje vrijeme, inače se povećava rizik od trovanja.

Više o tome piše Daily Mail pozivajući se na nutricionisticu Tracy Brigman i stručnjaka za sigurnost hrane Darina Detwilera.

Stručnjaci kažu da jaja treba jesti odmah nakon kuhanja.

Treba uzeti u obzir da ovaj proizvod ima zaštitnu ovojnicu, ali ako je uklonite i ostavite proizvod na stolu ili u hladnjaku, bakterije će se početi nakupljati na površini.

Fotografija: © Belnovosti

Kao rezultat toga, osoba može imati proljev, bolove u mišićima i groznicu.

Tijekom razgovora liječnici su naglasili da su tvrdo kuhana jaja sigurna do tjedan dana, ali samo ako nisu oljuštena.

Dinju trebate pojesti odmah nakon rezanja.

Osim toga, ne biste trebali čuvati rižu duže od jednog dana ako ne želite naići na neugodne simptome.

Exit mobile version