Dragun: zašto se plete i kako odabrati najslađu sortu

Kina se smatra rodnim mjestom kakija. Odatle je započela svoj trijumfalni pohod svijetom.

Trenutno njegove sorte i sorte uspješno rastu iu Izraelu i u Abhaziji.

Mora se reći da je dragun dugovječno drvo iz obitelji ebanovine. Neke njegove vrste aktivno žive do starosti od 500 godina.

Vrste takvog drveća i grmlja neobično su izdržljive i izvrstan su materijal za izradu svih vrsta proizvoda.

Tijekom ljetnih mjeseci o hurmašicama ne razmišljamo često. Ali s dolaskom jeseni i mrazne hladnoće, sve više gledamo na police trgovina i tržnica u potrazi za zrelim i svijetlim voćem.

Dragun
Fotografija: © Belnovosti

I to ne čudi, jer jesen je vrijeme sazrijevanja kakija, stoga je vrijeme da se pripremite i shvatite zamršenost njegovog pravilnog izbora.

Svi koji su probali ovu bobicu sjećaju se da njena slatka i sočna pulpa ima opor okus. Istina, to se ne događa uvijek. Hajdemo shvatiti.

Zašto se kaki plete?

Da biste odgovorili na ovo pitanje morate znati što je uključeno u bobice. Vrlo je bogat raznim elementima u tragovima i mineralima. Sadrži kalij i magnezij, jod i željezo, vitamin C i još mnogo toga. Ali samo jedna tvar čini njegov okus trpkim. Ovo je tanin.

Tanin, koji nam je poznat iz čajnog napitka. Tanin u kakiju posebno dolazi do izražaja sve dok bobica ne postigne potrebnu razinu šećera, a to se događa kada je bobica potpuno zrela ili određenim metodama.

Kako odabrati

Zrelost kakija se može odrediti na dodir. Voće bi trebalo biti jarko narančasto i apsolutno mekano kada se pritisne sa strane.

Prirodni put sazrijevanja dosta je dug, a kako bi se taj proces ubrzao i uklonila trpka komponenta, kaki se zamrzava. Nakon odmrzavanja okus mu se osjetno poboljšava.

Najslađe sorte

“Sharon.” Plodovi ove sorte rijetko su oporog okusa. To se može objasniti činjenicom da su prilikom razvoja sorte kaki križani s jabukama.

“Kralj.” Ovo je najpoznatija sorta. Njegovi plodovi sadrže dosta sjemenki, ali one su zaslužne za slatkoću.

“Djevojka od čokolade” Ova je sorta vrlo slična “Koroleku”, ali boja može biti smeđa. Okus je sladak, pa čak i slatkast.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki