Dvije stvari ubijaju vašu gušteraču, što su one?

Gušterača je takav organ koji može dugo raditi s poremećajima i ne davati nikakve signale o postojećem problemu.

“Ako vas gušterača ne boli, to ne znači da je s njom sve u redu. Možete se osjećati odlično, ali ona ne obavlja svoju funkciju 100%”, rekao je Sergey Vyalov, kandidat medicinskih znanosti, gastroenterolog, hepatolog, u Telegram , dodajući da gušterača “daje” simptome kada više ne može lučiti količinu enzima potrebnu za probavu hrane.

Kako znate da imate problema s gušteračom?

Nakon toga, pacijenti počinju primjećivati ​​bolove u trbuhu, nadutost, pojavu problema sa stolicom. “To se može dogoditi nakon uzimanja alkohola. Inače, on je glavni neprijatelj gušterače. Nikotin je također neprijatelj. A njihova kombinacija je najgora stvar koju možete zamisliti”, naglasio je liječnik.

Liječnik je još jednom podsjetio na opasnosti kombiniranja masne hrane s alkoholom. Primjerice, pijenje alkohola uz salate s majonezom ili masnu piletinu i krumpir izuzetno je štetno za gušteraču.

“Ako alkoholu dodamo puno masnoće, onda ta kombinacija (mast plus alkohol) može ubiti gušteraču”, upozorio je gastroenterolog, dodavši da u tom slučaju “gušterača radi punom parom”.

Tri proizvoda koja su vrlo štetna za gušteraču

Napomenuo je da se kontakt sa stručnjakom ne smije odgađati, čak ni “ako je stolica stalno rijetka”. Moguće je da je oštećenje tkiva već počelo i gušterača luči manje enzima. Zadatak stručnjaka je spasiti preostale zdrave stanice.

Ne odgađajte liječenje. Pankreatitis nije šala, rezimirao je specijalist./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki