Zagreba Lajfhaki

Evo ova namirnica je odlična za razrjeđivanje krvi

Jedna od opasnih komplikacija koronavirusa je jako zgušnjavanje krvi i mogućnost stvaranja ugrušaka. Reći ćemo vam koje namirnice trebate uključiti u svoju dnevnu prehranu kako biste poboljšali cirkulaciju i razrjeđivanje krvi.

Krv je tekućina koja održava tijelo na životu. Sastoji se od plazme, eritrocita (crvenih krvnih stanica), trombocita i leukocita. Kada se u krvi stvaraju ugrušci i trombi, to signalizira probleme u tijelu – od hipovitaminoze do stresa. Srce i drugi organi i tkiva ne dobivaju na vrijeme kisik i hranjive tvari. Pregusta krv tjera srce na pojačani rad i može dovesti do hipertenzije, krvnih ugrušaka, začepljenja, krvarenja i smrti.

Postoje mnoge namirnice koje mogu prirodno razrijediti krv i pomoći smanjiti rizik od nastanka
od tromba. Evo jednog od njih:

Đumbir

Đumbir je protuupalni začin koji razrjeđuje krv. Sadrži salicilnu kiselinu u prirodnom obliku.
Za antikoagulantno djelovanje prirodnih salicilata dobro je redovito jesti svježi ili sušeni đumbir, možete ga dodavati u peciva, pića i razna jela. Naravno, od ovog prirodnog antikoagulansa ne treba očekivati ​​čuda, ali ga je ipak dobro koristiti.

Exit mobile version