Zagreba Lajfhaki

Hrana koja razrjeđuje krv

Tvari koje razrjeđuju krv neophodne su za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka i, kao rezultat toga, začepljenja krvnih žila, što može dovesti do nepopravljivih posljedica.

Stručnjaci uvjeravaju da je moguće smanjiti zgrušavanje krvi uz pomoć jednostavnih namirnica. Na primjer, vitamin E je dobar za razrjeđivanje krvi. Ima ga u velikim količinama u bademima, suncokretovim sjemenkama i cjelovitim žitaricama.

Dokazani lijekovi za trombozu i tromboflebitis

Dobri pomagači u prevenciji tromboze mogu biti kurkuma i cimet. Tvari sadržane u njima ubrzavaju protok krvi i reguliraju probavni sustav.

Kajenski papar blagotvorno djeluje na krvožilni sustav. Bogata je kapsaicinom koji sprječava zgrušavanje krvi.

Kod povećanog rizika od tromboze preporučuje se konzumacija avokada, trešanja, brusnica, manga, grejpa i ananasa. Ipak, ne smijete jesti sve te namirnice odjednom, važna je umjerenost.

Čaj od kamilice pomoći će poboljšati učinak lijekova za razrjeđivanje krvi. Stručnjaci savjetuju piti zajedno s lijekovima koje je propisao liječnik.Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version