Zagreba Lajfhaki

Hrana opasna za zglobove

Nije tajna da sve što jedemo utječe na naše unutarnje organe. Različite namirnice sadrže određene mikronutrijente koji pomažu funkcioniranju našeg tijela.

Ipak, neke namirnice negativno utječu na sve procese koji se odvijaju u našem tijelu.

Postoje i takvi proizvodi koji su opasni za zglobove.

Kiseli krastavci

Kiseli krastavci se smatraju jednom od najbezazlenijih namirnica, ali nisu. Korisni su kod mamurluka jer obnavljaju razinu elektrolita u tijelu, ali mogu izigrati ljude koji imaju problema sa zglobovima.

Kako uzimati matičnu mliječ za jačanje imuniteta?

Zadržavaju višak tekućine u tijelu zbog velike količine soli u sebi. I osobe koje imaju problema sa zglobovima trebale bi unositi što više vode kako bi im se povećala elastičnost.

Trans masti

Namirnice s opasnim transmasnoćama su brza hrana, prerađeno meso i grickalice s dodanim regulatorima okusa.

Činjenica je da zglobovi trebaju kolagen, a on pomaže u proizvodnji hrane bogate zasićenim mastima.

Oksalna kiselina

Zeleni listovi oksalne kiseline korisni su samo kad se jedu sirovi. Tijekom toplinske obrade reagira s kalcijem i stvara anorgansku sol.

Top 10 napitaka za jačanje imuniteta

Oksalna kiselina se nalazi u kiselici, špinatu, agrumima, šljivama i grožđu.

Crni čaj i jaka kava

Potpuno je sigurno konzumirati ove napitke u malim količinama, ali ako se zlorabi, može doći do viška purina u tijelu. Ova tvar dovodi do poremećaja metaboličkih procesa i povećanja razine mokraćne kiseline, koja se zatim taloži na hrskavici i vaskularnoj membrani, kao i na tetivama./Zdrave.to

Exit mobile version