Jedan od najjačih motiva da se počnemo pridržavati cjelovitije prehrane je želja za poboljšanjem zdravlja i stanja naše kože. Mnogi ljudi svih dobi bore se s kožnim problemima i bolestima. Među ostalim, to uključuje akne, rosaceu, suhu kožu, bore i oštećenja od sunca. To može biti iznimno uznemirujuće za one koji još nisu pronašli rješenje za svoju problematičnu kožu, piše Inspiration Publishing u svojoj objavi na svojoj web stranici.
Konvencionalni medicinski stručnjaci često poriču vezu između stanja kože i prehrane, ali postoje čvrsti dokazi koji upravo to potvrđuju. Naš odabir hrane utječe na zdravlje i vitalnost naše kože. Ovdje ćemo predstaviti kako hranjiva prehrana cjelovitim namirnicama može izliječiti kožu od akni, bora i drugih problematičnih stanja kože.
Uzimanje određenih vitamina, minerala i drugih korisnih spojeva putem hrane jedan je od najučinkovitijih načina liječenja kožnih oboljenja. Ali čak i bez jednog dostupnog, oni svakako poboljšavaju izgled i osjećaj kože. Postoji nekoliko hranjivih tvari za koje se zna da igraju ulogu u pravilnom rastu kože i imunitetu. Također, mnogi su ljudi otkrili da se zdravlje njihove kože dramatično poboljšalo nakon ciljanih promjena u hrani koju svakodnevno jedu.
Vjerujemo da je prehrana bogata cjelovitim namirnicama moćan alat za liječenje kožnih bolesti. Poseban je naglasak na određenim vitaminima, mineralima i drugim spojevima. Žalosno je što mnogi konvencionalni liječnici i dermatolozi općenito poriču postojanje bilo kakve veze između prehrane i zdravlja kože. Stoga mnogi pacijenti propuštaju priliku postići značajno poboljšanje stanja svoje kože jednostavnom promjenom prehrane.
Saznajte koji vitamini i minerali iz ove hranjive cjelovite namirnice mogu liječiti akne, bore i druga problematična stanja kože.
• Vitamin A
• Cink
• Vitamin C
• Omega-3 masne kiseline
• Biotin
• Sumpor
• Silicij
• Niacin
• Vitamin K2
• Probiotici
• Vitamin E
• Pantotenska kiselina (vitamin B5)
• Selen
Jaja Benedict s kiflicama s niskim udjelom ugljikohidrata
Fenomenalno ukusan doručak koji je zapravo pogodan i za večeru ili ručak. Naravno, uz veliku salatu. Recept je za kultna jaja Benedict, ali u zdravoj verziji s malo ugljikohidrata. Autorica recepta je Denitsa Georgieva, poznata nam s bloga Healthy with Deni i naravno iz svoje knjige “Low-Carbohydrate Meals for Every Day” izdavačke kuće “Inspirations”.
Potrebni proizvodi
Za peciva:
• 2 jaja
• 90 grama bademovog brašna
• 20 grama kokosovog brašna
• 1/2 žličice soli
• 1/2 žličice sode bikarbone
• 1 žlica maslinovog ulja
Za jaja Benedict:
• 4 jaja
• 4 kriške slanine
Za umak:
• 3 žumanjka
• 50 grama maslaca
• 1 žličica senfa
• 1/2 žličice soli
• 1/2 žličice crnog papra
Za prezle umutite dva jaja. Dodajte im bademovo i kokosovo brašno te sve suhe začine. Promiješajte da se ravnomjerno rasporedi. Sušene rajčice narežite na sitne kockice i dodajte ih zajedno s kokosovim brašnom. Završno promiješajte i stavljajte u papirnate kalupe za muffine. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Dok se žemlice peku pripremiti nadjev. U manji lonac stavite vodu, posolite i pustite da voda prokuha. Nakon što prokuha, miješajte žlicom dok voda ne počne zavrtjeti. Razbijte jaje u malu šalicu ili zdjelicu i ulijte ga u sredinu lonca. Ostavite 90 sekundi dok se bjelanjak ne stegne, a žumanjak ostane tekući. Izvadite jaje na tanjur pomoću šupljikave žlice. Na ovaj način pripremite sva jaja.
Pripremimo umak. U metalnoj ili staklenoj posudi prikladnoj za vodenu kupelj pomiješajte žumanjke, maslac, senf, sol i papar. Dobivenu smjesu zagrijte u vodenoj kupelji uz stalno miješanje da se žumanjci ne zalijepe za stijenke. Popržite slaninu. Izvadite kiflice i svaku prerežite na pola tako da imate dvije okrugle šnite za podlogu. Svaku prvo stavite slaninom, zatim jajetom i prelijte umakom.