Dragun je jarko narančasto voće slatkog, bogatog okusa gotovo meda. Zapravo, ne liči ni na jedno drugo voće. Možete ga jesti svježeg, osušenog ili kuhanog – ima mnogo namjena.
Osim toga, prednosti persimona nisu samo u tome što su prikladni za dijetalnu prehranu. Hurma vas može zaštititi od bolesti srca. Bogat je antioksidansima, poput flavonoida, uključujući kvercetin i kaempferol, koji pomažu u borbi protiv oksidativnog oštećenja i smanjuju rizik od kroničnih bolesti.
Tako da ga možete narezati i uživati s običnim jogurtom za doručak ili ga dodati u salatu od lisnatog povrća i lososa na žaru s nasjeckanim pistacijama za brz i zdrav ručak.
Budući da kaki ima sposobnost smanjenja upale u tijelu, njegove dobrobiti mogu se proširiti i na zdravlje zglobova.
Ovo ukusno voće može vas zaštititi od artritisa. Ovaj učinak smanjenja upale djelomično je posljedica visokog sadržaja vitamina C u kakiju, koji pomaže u eliminaciji oštećenja slobodnih radikala podržavajući C-reaktivni protein i interleukin-6, dvije tvari koje se proizvode tijekom upale, na nižim razinama.
Zahvaljujući visokom udjelu vlakana, pomaže u borbi protiv zatvora i održava probavni trakt zdravim. Dragun također može pomoći u očuvanju zdravlja vaših očiju. Sadrži 70% preporučene dnevne vrijednosti vitamina A, bitnog nutrijenta za normalan vid.