Zagreba Lajfhaki

Ima i zdravih hamburgera

Nutricionisti su otkrili koji hamburgeri mogu biti korisni, a koji definitivno štetni. Njihove savjete objavljuje portal HuffPost.

Prema nutricionistici Amy Gorin, najzdraviji su hamburgeri od lososa.

“Osim što ima visok sadržaj proteina i nizak sadržaj masti, losos također sadrži omega-3 masne kiseline koje su korisne za srce”, objašnjava Gorin.

Šećer, sol i mast – lijekovi XXI stoljeća

Nutricionistica Chelsea Amer smatra da je govedina najbolja jer ova vrsta mesa ima mnogo manje zasićenih masti i sadrži omega-3 nezasićene masne kiseline, baš kao i riba.

Za one koji sami rade pljeskavice, stručnjaci savjetuju da mljevenom mesu dodaju malo vode, luka i začina kako bi meso zadržalo svoju sočnost. Osim toga, preporučuje se soliti kotlete neposredno prije jela, a ne tijekom kuhanja.

S druge strane, nutricionistica Gerlin Jones podsjeća da nekuhano meso može sadržavati bakterije salmonele i E.coli.

Pronašli su neočekivanu posljedicu redovite konzumacije rajčice

“Provjeri jesu li ti hamburgeri dobro pečeni. Temperatura kuhanja ne smije biti niža od 73 stupnja Celzijusa,” dijeli Jones.

Za ljubitelje vege burgera nutricionisti preporučuju da dobro prouče njihove sastojke i izaberu one koji sadrže najmanje 10 grama proteina, tri grama vlakana i manje od 440 miligrama natrija. Ove pljeskavice u kombinaciji s lukom i gljivama daju dugotrajan osjećaj sitosti./Zdrave.to

Exit mobile version