Zagreba Lajfhaki

Imenovan je napitak koji smanjuje rizik od raka

Doktorica Zukhra Pavlova govorila je o dobrobitima zelenog čaja.

Kao što je stručnjak primijetio, ovo piće može smanjiti rizik od raka. Stoga je vrijedno piti za prevenciju.

Više o tome endokrinologinja je napisala na svom osobnom Telegram kanalu.

Kako je primijetila Pavlova, zeleni čaj sadrži mnogo korisnog antioksidansa polifenol-epigalokatehin galata, koji smanjuje aktivnost enzima aromataze.

Potonji pretvara muški hormon u ženski, a s godinama počinje prekomjerno pretvarati testosteron, ravnoteža hormona u muškom tijelu naginje estrogenu.

Fotografija: © Belnovosti

Zbog toga se povećava mogućnost raka ili bolesti srca i krvožilnog sustava.

Osim toga, takav antioksidans eliminira formacije u tijelu.

Ali postoje i neki nedostaci.

Činjenica je da ne pomaže u rastu novih mišića nakon sporta i ne pomaže u oporavku od ozljeda.

Pavlova je također dodala da se ovo piće ne smije piti hranom. Šalicu čaja treba popiti sat vremena nakon jela, inače će čaj oduzeti sve korisne elemente koji su u tijelo ušli s hranom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version