Zagreba Lajfhaki

Imenovana hrana koja se ne smije peći u foliji: 5 jela koja su štetna za zdravlje

Domaćice često koriste foliju u kuhinji. Nezaobilazan je u svakodnevnom životu i kuhanju.

Ali što se tiče kuhanja, ne mogu se sva jela kuhati u foliji – kvari im okus, a ponekad i zdravlje.

Reći ćemo vam koje je namirnice bolje kuhati bez folije.

Prvo, krumpir

Gomolji jednostavno neće porumeniti u foliji, povrće će postati mekano i vlažno. Stoga krumpir trebate peći u otvorenom obliku ili na limu za pečenje.

Drugo, jela s rajčicama

Rajčice su još sočnije od krumpira. No loša strana je što rajčice sadrže organske kiseline koje u dodiru s folijom izazivaju kemijsku reakciju.

Fotografija: Pixabay

Kao rezultat toga, okus jela se kvari, a zajedno s njim aluminij ulazi u tijelo, što je štetno za zdravlje.

Treće, jela s agrumima

Sva jela s limunom, narančama i drugim agrumima sadrže kiseline. Na sličan način reagiraju i u dodiru s folijom.

To može uzrokovati loš okus hrane.

Četvrto, kupus

Kupus je za to vrlo sočan i može se ponoviti situacija s krumpirom – kupus će se jednostavno pirjati i pretvoriti u neukusnu kašu.

Peto, slana jela

Jasno je da bez soli meso i riba neće biti ukusni. Ali treba biti oprezan.

Sol, kao i ljuta čili papričica ili paprika, pridonose ulasku aluminija u organizam i kvare okus jela.

Ranije smo vam rekli što će se dogoditi ako se odreknete bijelog kruha.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version