Biljke se smatraju najpouzdanijim dobavljačima vitamina i hranjivih tvari. Štoviše, neko zelje nije niže od najzdravijeg povrća.
U isto vrijeme, maleno zelje može se uzgajati na prozorskoj dasci tijekom cijele godine, što se ne može reći za kupus ili krastavce.
Otkrijmo zašto je toliko važno uključiti kopar u svoju prehranu.
Ovo jednostavno zelje normalizira šećer u krvi, bori se protiv bakterija, a dobro je i za zdravlje kostiju.
Prednosti kopra
Kopar sadrži vitamine A i C.
I također kalcij, željezo, magnezij, kalij, mangan i folnu kiselinu, flavonoide, terpenoide i tanine.
Osim toga, kopar je ugljikohidrata, vlakana, masti i proteina.
Tko treba jesti kopar?
1. Kopar sadrži eterična ulja koja djeluju antibakterijski i bore se protiv patogenih bakterija.
2. Kopar smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi, triglicerida i normalizira razinu šećera.
3. Zahvaljujući sadržaju kalcija i magnezija, zelje pomaže u poboljšanju zdravlja kostiju.
Kontraindikacije
Ovo zelje se ne preporučuje konzumirati samo ako imate alergiju ili individualnu netoleranciju na kopar.
Ranije smo vam rekli kako poboljšati stanje vaše kože.