Imenovani su zeleni koji moraju biti prisutni u prehrani: mogu se uzgajati tijekom cijele godine

Biljke se smatraju najpouzdanijim dobavljačima vitamina i hranjivih tvari. Štoviše, neko zelje nije niže od najzdravijeg povrća.

U isto vrijeme, maleno zelje može se uzgajati na prozorskoj dasci tijekom cijele godine, što se ne može reći za kupus ili krastavce.

Otkrijmo zašto je toliko važno uključiti kopar u svoju prehranu.

Ovo jednostavno zelje normalizira šećer u krvi, bori se protiv bakterija, a dobro je i za zdravlje kostiju.

Prednosti kopra

Kopar sadrži vitamine A i C.

Kopar
Fotografija: © Belnovosti

I također kalcij, željezo, magnezij, kalij, mangan i folnu kiselinu, flavonoide, terpenoide i tanine.

Osim toga, kopar je ugljikohidrata, vlakana, masti i proteina.

Tko treba jesti kopar?

1. Kopar sadrži eterična ulja koja djeluju antibakterijski i bore se protiv patogenih bakterija.

2. Kopar smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi, triglicerida i normalizira razinu šećera.

3. Zahvaljujući sadržaju kalcija i magnezija, zelje pomaže u poboljšanju zdravlja kostiju.

Kontraindikacije

Ovo zelje se ne preporučuje konzumirati samo ako imate alergiju ili individualnu netoleranciju na kopar.

Ranije smo vam rekli kako poboljšati stanje vaše kože.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki