Tajna dugovječnosti ne leži u čarobnim napitcima, već u najzemaljskim navikama, pa čak i hrani.
Ako u svoju prehranu uključite pet zdravih namirnica, svatko može postati dugo jetra.
Vjeruje se da dugovječnost ovisi o genetici, navikama i vanjskim čimbenicima. Ali brojne studije podupiru povezanost s prehranom.
To je ono što nutricionisti preporučuju jesti.
Povrće
Povrće je općenito. Ali prvo mjesto u prehrani trebalo bi pripasti povrću iz skupine crucifera (kupus, brokula, cvjetača).
Smanjuju rizik od srčanih bolesti, štite krvne žile, uklanjaju toksine i štetne tvari, a također sprječavaju rast stanica raka.
Lisnato povrće
Sadrži antioksidanse koji štite tjelesne stanice od upala i bolesti srca.
orasi
Uglavnom orasi, bademi i lješnjaci. Sve su to izvori zdravih masti, proteina i antioksidansa.
sjemenke
Uključite u prehranu sjemenke bundeve, lana i chia sjemenke. Svi su oni bogati vlaknima i proteinima, mineralima i Omega-3 masnim kiselinama.
gljive
Jedan od izvora vitamina D, i općenito elementa potrebnog za normalan rad mozga.