Iznenađenje! Liječnici su ukazali na smrtonosnu opasnost luka

Američki znanstvenici rekli su u kojim slučajevima vrijedi odustati od konzumacije luka.

Doktori su rekli da ustajali i pokvareni luk može biti koban za čovjeka. Čak i svijetle crne mrlje na povrću mogu zaraziti tijelo otrovima koji mogu uzrokovati razvoj raka.

Sam svježi luk dobar je za zdravlje. Sadrži ogromnu količinu korisnih vitamina i makronutrijenata, koji su toliko potrebni osobi.

Jogurt i vlakna štite od raka pluća

Luk se može boriti protiv virusa i mikroba u ljudskom tijelu ako se konzumira u sirovom obliku. U jelima nakon toplinske obrade, proizvod također ne gubi većinu svojih korisnih svojstava. Stoga liječnici savjetuju da stalno dodajete ovu biljku u svoju prehranu.

Međutim, sve dobrobiti gube se zajedno sa svježinom luka. Čim malo sazrije, na njoj se pojave “crne mrlje”. Biljke postaju ne samo štetne, već i otrovne. To je zbog stvaranja aflatoksina u njemu.

Prvi znakovi krvnog ugruška koji se ne smiju zanemariti

Liječnici iz Sjedinjenih Država vjeruju da se to događa ako prekršite pravila skladištenja proizvoda ili ostavite luk na mjestima gdje ga mogu zahvatiti insekti./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki