Jagode smanjuju rizik od raka

Jagode smanjuju rizik od niza bolesti, uključujući rak. Tumori nastaju najčešće kao reakcija na sporu upalu, pa hrana koja pomaže u borbi protiv nje smanjuje rizik od razvoja novih tumora, kaže nutricionist Mikhail Ginzburg.

Jagode sadrže tvari koje blokiraju rast novih krvnih žila, koje se nazivaju čimbenici inhibicije angiogeneze. Zahvaljujući ovom svojstvu, jagode djeluju antikancerogeno. Mogu biti korisni u prevenciji raka želuca i crijeva.

Ovo su strogo zabranjene grickalice!

Nutricionistica je naglasila da jagode sadrže veliku količinu mekih i grubih vlakana koja pomažu u smanjenju rizika od srčanog i moždanog udara. Jedan od učinaka dijetalnih vlakana je da normaliziraju metabolizam kolesterola. Jagode pomažu smanjiti razinu “lošeg” kolesterola i povećati sadržaj “dobrog”.

Osim toga, jagode su dobre za imunitet zbog askorbinske kiseline i karotenoida koje sadrže./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki