Zdrava prehrana treba sadržavati puno voća i povrća. Ovo je svima poznato. Ove niskokalorične namirnice mogu se konzumirati u velikim količinama, no Japanci imaju drugačije mišljenje.
Japanski znanstvenici predstavili su još jednu studiju koja je otkrila vezu između brzine prehrane i indeksa tjelesne mase, ali i opsega struka.
Nutricionisti iznenađujuće: Cezar salata izuzetno štetna
Znanstvenici su proučavali podatke prikupljene tijekom medicinskih pregleda više od 59.700 ljudi od 2008. do 2013. Sudionicima istraživanja postavljeno je sedam pitanja o njihovom načinu života, uključujući i to koliko brzo jedu.
Rezultati pokazuju da je 21,5% ljudi koji polako konzumiraju hranu pretilo. Oko 30% ljudi s prekomjernom tjelesnom težinom voli jesti normalnom brzinom, a 45% pretilih ljudi brzo se provlači.
5 namirnica koje podgrijavanjem postaju opasne
Veličina opsega struka također se povećava proporcionalno brzini hranjenja.
Treba napomenuti da je istraživanje provedeno samo među osobama koje boluju od dijabetesa tipa 2, u eksperimentalnim skupinama bilo je malo starijih osoba, štoviše, razina tjelesne aktivnosti i količina dnevno konzumirane hrane nisu uzeti u obzir./ zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!