Kvasac je prisutan u mnogim namirnicama – pekarskim proizvodima ili pićima. Ali donosi li konzumacija kvasca ikakvu korist tijelu?
Mnogi ljudi niti ne znaju kakav je to proizvod – kvasac, i tko treba biti oprezan s njim.
O tome kako konzumacija kvasca utječe na dobrobit govorila je u intervjuu za Vesti Podmoskovya gastroenterolog Ekaterina Kashukh.
Prednosti kvasca
Dvije žličice kvasca sadrže vitamine B2, B6 i B12.
I još 3 grama proteina, aminokiselina, kao i natrij, željezo i cink, kalcij, selen i mangan.
Drhtavica normalizira rad crijeva, jača imunološki sustav, normalizira krvni tlak i razinu kolesterola.
Međutim, korisna svojstva proizvoda očuvana su samo na temperaturama ne višim od 30 stupnjeva Celzijusa.
Kontraindikacije
Kvasac može izazvati alergije (koje se izražavaju kao pečenje jezika, crvenilo sluznice, mučnina i proljev, osip na koži i bolovi u trbuhu).
Ranije smo vam rekli zašto se riba smatra korisnom za kardiovaskularni sustav.