Zagreba Lajfhaki

Je li istina da je kvasac koristan: gastroenterolog je rekao tko se ne bi trebao zanositi

Kvasac je prisutan u mnogim namirnicama – pekarskim proizvodima ili pićima. Ali donosi li konzumacija kvasca ikakvu korist tijelu?

Mnogi ljudi niti ne znaju kakav je to proizvod – kvasac, i tko treba biti oprezan s njim.

O tome kako konzumacija kvasca utječe na dobrobit govorila je u intervjuu za Vesti Podmoskovya gastroenterolog Ekaterina Kashukh.

Prednosti kvasca

Dvije žličice kvasca sadrže vitamine B2, B6 i B12.

I još 3 grama proteina, aminokiselina, kao i natrij, željezo i cink, kalcij, selen i mangan.

Fotografija: © Belnovosti

Drhtavica normalizira rad crijeva, jača imunološki sustav, normalizira krvni tlak i razinu kolesterola.

Međutim, korisna svojstva proizvoda očuvana su samo na temperaturama ne višim od 30 stupnjeva Celzijusa.

Kontraindikacije

Kvasac može izazvati alergije (koje se izražavaju kao pečenje jezika, crvenilo sluznice, mučnina i proljev, osip na koži i bolovi u trbuhu).

Ranije smo vam rekli zašto se riba smatra korisnom za kardiovaskularni sustav.

Exit mobile version